Oddział Lublin W strukturze Oddziału Lublin po reorganizacji funkcjonują 4 Rejony - Lublin–Miasto, Lublin–Teren, Puławy, Biała Podlaska oraz 18 Posterunków Energetycznych. Oddział Łódź-Teren W Oddziale Łódź-Teren funkcjonuje 6 Rejonów - Piotrków, Bełchatów, Żyrardów, Sieradz, Łowicz i Tomaszów oraz 11 Posterunków Energetycznych. Oddział Rzeszów W Oddziale Rzeszów pozostało 7 Rejonów - Rzeszów, Krosno, Mielec, Stalowa Wola, Sanok, Staszów i Leżajsk oraz 24 Posterunki Energetyczne. Oddział Skarżysko-Kamienna W Oddziale Skarżysko-Kamienna funkcjonuje 6 Rejonów - Radom, Kielce, Skarżysko-Kamienna, Busko-Zdrój, Ostrowiec Świętokrzyski, Kozienice oraz 28 Posterunków Energetycznych. Oddział Warszawa W Oddziale Warszawa obecnie funkcjonuje 7 Rejonów - Legionowo, Pruszków, Ostrołęka, Wyszków, Siedlce, Mińsk Mazowiecki, Jeziorna oraz 18 Posterunków. Oddział Zamość W Oddziale Zamość pozostały 4 Rejony Energetyczne - Chełm, Zamość, Tomaszów Lubelski, Jarosław oraz 16 Posterunków Energetycznych. Oddział Białystok Po zakończeniu procesu konsolidacji w Oddziale Białystok nie uległa zmianie liczba Rejonów Energetycznych - Białystok Miasto, Łomża, Bielsk Podlaski, Ełk, Suwałki, Białystok Teren, liczba Posterunków zmniejszyła się do 25. Duże Rejony i Posterunki Energetyczne działają bardziej efektywnie. Automatyzacja pracy sieci, stosowanie mniej awaryjnych technologii i urządzeń oraz budowa linii kablowych w miejsce napowietrznych zmniejsza awaryjność infrastruktury energetycznej. Pozwala to na obsługę przez Rejony i Posterunki Energetyczne większego obszaru przy zachowaniu dotychczasowych lub wyższych parametrów dostarczania energii elektrycznej. Optymalizacja ilości Rejonów i Posterunków Energetycznych wpłynie korzystnie na prawidłowe zarządzanie siecią i ograniczy koszty eksploatacji w Spółce, co będzie w przyszłości oddziaływało na zmniejszenie kosztów dystrybucji energii elektrycznej dla jej Klientów.